Treceți la conținutul principal

Chec cu ciocolată

Şi acum o chestie irezistibilă, chec cu ciocolată.

Ingrediente:
110 g unt fără sare,
80 ml ulei,
300g zahăr,
150 g ciocolată neagră de bună calitate,
100ml lapte,
250 g făină albă,
4 linguri cacao,
2 plicuri de praf de copt,
2 ouă.

Ustensile:
oale, tel, două forme de cozonac, hărtie de copt.


Din cantităţile descris ies două checuri.

E foarte simplu de făcut. Într-o oală, pe un foc nu foarte puternic se pune la topit ciocolata cu zahărul, untul, uleiul,  laptele plus 150 ml apă . Se amestecă uşor pentru a se încorpora toate ingredientele. Când ciocolată e topită şi zahărul încorporat, se ia de pe foc. 

Separat se amestecă pulberile: făina, cacao şi praf de copt.

Apoi amestecul de pulberi se încorporează treptat în amestecul de ciocolata topită, amestecând cu telul ca să nu se facă cocoloaşe.

La sfărşit se pun ouăle unul câte unul în amestec şi se amestecă cu telul ca să se omogenizeze. Amestecul final este destul de lichid, şi nu pare a avea şanse să se transforme în ceva solid, dar nu vă speriaţi.

Turnaţi amestecul în cele două forme de cozonaci tapetate în prealabil cu hârtia de copt. Aveţi grija ca nivelul să fie cât  mai uniform.

 Se coace la cuptor la 160 grade pentru 50 minute.

Dacă doriţi să arate mai a prajitură puteţi să adugaţi după răcire o glazură de ciocolată. Merge excelent cu frişcă, sau cu dulceaţă de caise.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…