Treceți la conținutul principal

Prăjitură cu ciocolată (tip brownies)

Încă una din seria ciocolată.

Aveţi nevoie de: 

125 g unt fără sare,
125 g ciocolată neagră de bună calitate,
3 ouă, cu albuşul separat de gălbenuş
125 g zahăr,
75 g făină

Ustensile:

oale de gătit, tel (dar mult mai bine mixer) lingură, o formă de copt de preferinţă rotundă cu diametrul de 20 cm, hârtie de copt.

Începeţi prin a freca untul până când devine cremos.
Umpleţi o oală pe jumătate cu apă daţi la fiert, iar deasupra, fără să intre în contact direct cu apa fierbinte, într-un castron topiţi ciocolata. (da, se numeşte bain-marie chestia asta de a încălzi indirect prin vapori).
După ce ciocolata se topeşte, luaţi de pe foc, adăugaţi untul şi omogenizaţi cu o lingură.

Într-un alt vas (la rece), bateţi cu telul (sau mixerul) gălbenuşurile şi zaharul, până când compoziţia devine albicioasă. Adăugaţi apoi şi amestecul de ciocolată şi omogenizaţi cu o lingură.

Separat într-un castron bateţi albuşurile cu telul (dar recomand mixerul) până cînd amestecul devine consistent cu umflături tari, care tind să-şi păstreze forma (obţineţi o pastă de bezea).

Cu o lingură luaţi în tranşe mici albuşurile astfel bătute şi încorporaţi în amestecul cu ciocolată. La sfârşit adăgaţi şi făina. Foarte important, în această etapă amestecaţi foarte încet, aşa cum am mai explicat,  pasta de bezea dacă este amestecată prea energic îşi pierde aspectul pufos şi rataţi prăjitura.

Se pune cu lingura în forma de copt tapetată cu hârtia de copt, şi se lasă în cuptorul încins la 180 grade timp de 30 de minute. Răciţi prăjitura în formă.

Deşi având ca ingredient tot ciocolata, prăjitura are o consitenţă mai aerată, dar mai "uscată" faţă de checul din reţeta anterioară. E superbă cu un ceai sau o cafea.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…