Treceți la conținutul principal

Clătite scoţiene

Clătitele scoţiene sunt o alternativă gustoasă la clătitele tradiţionale.

Ingrediente:

30 g unt
4 linguri de zahar
250 ml lapte (cam o cana generoasa)
250 g făină (o cana generoasa)
1 lingurita sare
1 ou
1 ligurita praf de copt
2 lingurite bicarbonat de sodiu

Ustensile: tigaia de clătite, o spatulă, tigaie, castron, tel

Intr-o tigaie, la foc, topiţi untul cu două linguri de zahăr. Amestecaţi. Luaţi de pe foc când untul şi zahărul sunt topite. Separat bateţi oul cu restul de 2 linguri de zahăr. Turnaţi peste untul topit. Adăugaţi şi laptele.Amestecaţi.

Într-un  castron puneţi făina, sarea, praful de copt şi bicarbonatul. Faceţi în mijloc o adâncitură peste care turnaţi amestecul de lapte unt ou. Amestecaţi bine cu telul. Dacă pasta vi se pare prea groasă puteţi adăga puţină apă. Pasta este în orice caz mult mai consistentă decât la clătitele tradiţionale, de consistenţa smântânei grase.

Se dă la frigider cel puţin 1/2 oră. Ideal este să faceţi compoziţia seara pentru a pregăti clătitele la micul dejun.
Compoziţia va fi chiar mai consistentă după ce este scoasă din frigider. 

Se toarnă în tigaie cam jumătate de polonic. Nu vă aşteptaţi să se întindă pasta în toată tigaia ca la clătitele obişnuite. Se coace la foc mic cam un minut pe o parte până când va face băşicuţe pe toată suprafaţa superioară. Se întoarce cu spatula fiind necesar să mai fie coaptă încă vreo 30 de secunde. Timpul variază în funcţie de tăria focului, dar nu daţi niciodată focul prea tare deoarece se vor arde la suprafaţă şi la interior vor rămâne necoapte.

Din cantitatea arătată vor ieşi aproximativ 12 clătite. Sunt delicioase cu smântână şi dulceaţă de căpşuni sau zmeură. Se pot face mici tortuleţe din ele cu diverse tipuri de cremă asortate puse între clătite.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…