Treceți la conținutul principal

Ceapă umplută

Ingrediente:

6 cepe (de preferinţă ceapă albă),
2 căţei de usturoi decojiţi, tocaţi mărunt,
8 linguri de smântână,
150 g de caşcaval ras,
6 felii de bacon (mai multe dacă nu sunt suficient de mari să cuprindă ceapa),
rozmarin proaspăt (merge şi la pachet),
o lingură de ulei (preferabil de măsline)
sare şi piper după gust.

Se fierb cepele în apă cam 15 minute.
Se scot din vasul în care au fiert şi se lasă la răcit. Se taie un capac de vreo 2 cm în partea superioară. Dacă nu stau cum trebuie aşezate pe o suprafaţă plană puteţi tăia şi din partea inferioară ca să le ajustaţi stabilitatea.
Cu o lingură scoateţi foile interioare lăsând exteriorul intact.
Capacele tăiate şi ceapa scoasă din interior le tocaţi mărunt.
Într-un vas puneţi uleiul, ceapa tocată, usturoiul şi ceva frunze de rozmarin. Prăjiţi vreo două minute la foc iute. Micşoraţi focul şi adăugaţi şi smântâna. Amestecaţi rapid şi luaţi de pe foc. Adăugaţi apoi şi caşcavalul ras, punând şi sare şi piper după gust. Omogenizaţi.
Se înfăşoară fiecare ceapă în felia de bacon. Dacă aveţi crenguţe de rozmarin ajutati-vă de acestea ca să prindeţi felia de bacon de ceapă. Dacă nu, folosiţi scobitori, fără a uita să presăraţi frunze de rozmarin de la pachet. Aşezaţi într-o tavă. În cepele astfel pregătite puneţi cu o lingură amestecul de ceapă tocată.
Se dă la cuptor la 200 grade C (aproape maxim pe un cuptor cu gaz). Se coace vreo 25 de minute.
Reţeta se poate încerca cu diverse brânzeturi.

Comentarii

Bucataras a spus…
mare iubitor de ceapa...apreciez in primul rand originalitatea alegerii. Nu stiu cum, dar combinatia asta de ceapa si smantana ma duce cu gandul spre Franta.
Felix Tudoriu a spus…
Traiasca ceapa!

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…