Treceți la conținutul principal

Tort Foret noir

Cand mi-am propus sa produc o astfel de prajitura m-am simtit mai ceva ca un adolescent la examenul de bac, si spre surpriza mea chiar a iesit un tort care a avut succes colosal la cei care s-au incumetat sa-l guste.

Ingrediente:

 Blat
 • 3 galbenusuri
 • 3 oua
 • 130 g zahar
 • 100 g faina
 • 30 g cacao
 • 100 g cicolata neagra de buna calitate
 • 500 g frisca
 • 2 picaturi de esenta de vanilie
 • o lingurita de praf de copt
 • cateva visine din compot intregi pentru ornat
Umplutura de visine
 • 3 lingurite de faina de porumb (de preferat din cea fina pentru prajituri)
 • visinele dintr-un borcan mare de compot, fara simburi, scurse
 • 100 ml din sucul din compot
Siropul de visine
 • 60 g zahar
 • 100 ml de sirop din compot
Ustensile: forma rotunda de aproximativ de 20 cm, mixer, vase pentru amestecat, un platou pentru tort,
Deasupra unei oale in care fierbe apa, intr-un vas termorezistent se bat ouale cu galbenusurile si cu zaharul pana capata o anumita consistenta amestecul si se deschide la culoare. Se ia de pe abur, si se continua sa se bata pana se raceste. 


Intr-un alt vas puneti faina, cacao, praful de copt si amestecati. Apoi adaugati amestecul de ou cu zahar, incorporand incet cu o lingura de metal.
Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptorul incalzit la 180 grade (foc puternic dar nu maxim). Se lasa cam 20 minute. Lasari sa se raceasca pe un gratar.

Pentru umplutura de visine amestecati faina de porumb cu putin sirop din compot ca sa se obtina o pasta. restul de sitop dati-l in clocot. Luati de pe foc si incorporati pasta de porumb, si dati din nou in clocot. Turnati peste visinele fara simburi, si lasati sa se raceasca.


Pentru sirop amestecati zaharul cu siropul din compot la foc mic mic pina se dizolva. Apoi mariti focul si dati in clocot, sa se ingroase putin. Lasari sa se raceasca.
Ciocolata o dati pe o razatoare mare  pentru a obtine spirale de ciocolata.

Frisca se obtine din smantana batuta cu mixerul pina devine pufoasa . Cand este aproape de consistenta dorita, puneti 1-2 linguri de zahar si esenta de vanilie si mai bateti putin cu mixerul. Puneti frisca la rece pentru a se intari, astfel incart sa nu curga atunci cand se umple tortul.


Construirea tortului. Taiati blatul in trei straturi orizontale. Turnati peste toate sirop de visine. Partea rumenita a blatului o puneti prima  (va fi stratul de baza) cu fata rumenita in jos. Peste acesta intindeti un strat de frisca. Adaugati startul de blat de mijloc. Puneti si peste acesta un strat subtire de frisca ceva mai gros spre margini. Intindeti si umplutura de visne de la centru spre margine. Acoperiti cu ultima felie de blat. Deasupra puneti frisca. Asmenea si pe marginile prajiturii. Cu un lat de cutit uniformizati pentru a avea un aspect placut. Pe margini adaugati fulgii de ciocolata. Decorati cu visinele intregi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…