Treceți la conținutul principal

Crema de zahar ars

Un clasic delicios si simplu de facut.

Ingrediente:


  • 1 litru lapte

  • 100 g zahar plus inca 4 linguri de zahar pentru ars.

  • 6 oua

  • o lingurita bicarbonat

  • un strop de esenta vanilie

  • un praf de sare

Se bat ouale cu 100g zahar spuma. Se amesteca cu laptele incalzit. Se pune sarea, bicarbonatul si esenta de vanilie si se amesteca.

In vasul in care se va face crema se pun 4 linguri de zahar si se pune la foc pina se topeste si devine sirop. Se lasa sa se raceasca putin. Se ung toti peretii vasului cu siropul rezultat.

Se toarna amestecul de lapte in vas.

Vasul se pune la randul sau intr-un vas mai mare in care se pune apa atat cat sa ajunga aproape de marginea superioara a vasului mai mic in care se afla compozitia.

Se da la cuptorul incins la 200 grade (foc puternic, aproape maxim) si se lasa 40-45 de minute pina partea de deasupra capata o culoare maronie si amestecul consistenta.

Se lasa sa se raceasca in vasul in care s-a copt.

Cantitatile sunt suficiente pentru 6 portii generoase.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…