Treceți la conținutul principal

Pandispan cu mere

Din lista prajiturilor cu fructe nu putea lipsi o prajitura cu mere.

Ingrediente:


  • 4 mere (daca sunt mari chiar 3)
  • 40 g unt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 60 g zahar
  • 3-4 picaturi esenta de vanilie
  • 90 g faina
  • o lingurita scortisoara
Ustensile: tava de copt rotunda de 20 cm diametru vase pentru amestecuri, tel

Taiati doua mere rondele.Intr-o tigaie topiti 20 g unt cu zaharul vanilat. Lasati sa se caramelizeze la foc. Puneti rondelele de mere. Prajitile 1-2 minute la foc puternic, pina devin aramii pe ambele parti. Acoperiti tava cu hartie de copt. Dupa ce rondelele se racesc asezati rondele in mod uniform unele peste altele (stil solzi de peste) acoperind tot fundul formei.

Alte doua mere le dati pe razatoare. In sosul ramas de la prajirea rondelelor puneti merele rase la copt la foc puternic 1 minut pina capata o culoare aramie. Lasati-le la racit.

Umpleti o cratita cu apa si lasati-o sa fiarba. Peste baia de abur rezultata, intr-un vas termorezistent,bateti cu telul ouale cu zaharul tos si cu vanilia. Bateti bine pina compozitia devine albicioasa si isi dubleaza volumul cel putin. Luati de pe aburi vasul si continuati sa bateti pina se raceste.

Adaugati faina si scortisoara si omogenizati amestecand usor cu o lingura. La urma aduagati se restul de unt in stare topita. Puneti jumatate de amestec in tava peste rondelele de mar. Adaugati merele rase. Apoi puneti si restul de amestec.

Se coace cam 30 de minute in cuptorul ce a fost incalzit in prealabil la 180 grade (foc puternic dar nu maxim).
Cand introduceti un betisor in acesta trebuie sa iasa curat semn ca este coapta.

Se lasa sa se raceasca 10 minute in tava. Apoi se rastoarna cu rondele de mar in partea superioara.

Ies cam 8 portii din cantitatile aratate.

Comentarii

Bucataras a spus…
Natura moarta cu pandispan cu mere, agrafa si vacuta cu clopotei....:)
Anonymous a spus…
La cat de bun este nu am mai avut nici material si nici rabdare pentru o poza de calitate.

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…