Treceți la conținutul principal

Placinta cu mere

Tot cu mere.

Ingrediente (pentru o tava 20x30 cm)

Pentru aluat:

  •  375 g faina
  • 225 g unt rece
  • 100 ml apa carbogazoasa
  • 1 lingura otet
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 75 zahar tos
Pentru  umplutura:
  • 1,2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Optional zahar pudra pentru ornat.


Se amesteca faina cu zaharul vanilat si zaharul tos. Untul neparat rece se taie in cuburi mici si se amesteca cu faina cu varful degetelor. Se obtine o compozitie care seamana cu miezul de paine. Nu se framant excesiv. Se adauga otetul si apa carbogazoasa si se framanta cu mana un aluat.
Aluatul se imparte in doua. Cu sucitorul se intind doua foi pe un blat dat cu faina. Foile trebuie sa corespunda marimii tavii. Se aseaza in tava foaia de copt si o prima foaie de aluat. Daca nu corespunde exact  dimensiunii tavii (ceea ce e destul de probabil ca se va intampla) mai ajustati prin presiune cu mina.
Mai puneti o foaie de hartie de copt si procedat la fel si cu a doua foaie. Acoperiti totul cu hartie de copt sau folie de plastic. Dati la frigider pentru 2-3 ore.

In acest timp pregatiti umplutura. La mere se indeparteaza cotorul si se rad. Merele rase se amesteca cu  restul de zahar si scortisoara intr-o cratita si se dau la foc mic vreo 15 minute amestecand din cand in cand.
Dupa ce se iau de pe foc se scurg bine. Iese cam o cana de suc, de altfel foarte gustos.

Dupa ce aluatul a petrecut timpul prescris la frigider, se indeparteaza foaia de aluat de deasupra si peste foaia de la fundul tavii se pune umplutura de mere rase.
 
Apoi se acopera su cea de a doua foaie de aluat. Foile dupa ce au stat la frigider trebuie sa fie destul de rigide.
Dupa care se da la cuptor la 180 grade pentru 40 minute.
 
Dupa ce se raceste se poate orna cu zahar pudra.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…