Treceți la conținutul principal

Imam Bayildi

Pentru ca e plin sezon al vinetelor, o reteta cu specific turcesc, bineinteles cu vinete, si foarte usor de facut.

Ingrediente:


  • 2 vinete mari
  • 2 ardei capia
  • 2 cepe
  • 250 g rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 3 liguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
Se taie vinetele in jumatati. Se scobeste miezul cu o lingura, cu grija pentru a pastra forma vinetei. Miezul se pastreza.
Intr-o tigaie se pune cepele taiate marunt cu ulei la calit pentru 2-3 minute.  Dupa aceea se adauga ardei capia curatati de samburi si cotor, si taiati in bucati mici. Se lasa inca vreo 5 minute.
Se adauga si rosiile taiate in bucati mici. Se mai lasa 2-3 minute. Dupa care se dauga usturoiul taiat marunt  si sarea si piperul macinat, dupa gust. Se mai lasa cam un minut. La sfarsit se pune miezul de vinete, taiat in bucati mici, si se mai lasa vreo 5 minute. In tot acest timp se amesteca in cratita ca sa se prajeasca uniform. Rezulta o tocanita gustoasa.
Se aseaza vinetele intr-o tava cu scobitura in sus. Se umplu cu tocanita din cratita. Ce prisoseste se asterne in tava direct.
Se lasa la cuptorul incalzit la 180 grade (foc puternic dar nu maxim) pentru 25-30 minute (cat se patrund bine vinetele, se inmoaie si isi schimba culoarea). 
Traducerea numelui retetei este "Imamul a murit/lesinat". Evident de buna ce e mancarea!

Comentarii

Bucataras a spus…
Daca e vegetarian si se lasa cu murit, pare interesant.

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…