Treceți la conținutul principal

Riscul retelelor de socializare

Daca va plac retelele de socializare, nu trebuie sa uitati si de riscurile la care va expuneti.

Iata de pilda de pe alte meridiane, ce le britanice mai precis, cam din ce motive au fost dati afara de la serviciu sau retrogradati niste utilizatori de retele de socializare.

Un personaja a scris pe Facebook niste comentarii nu foarte favorabile legate de libertatea persoanelor gay de a se casatori in biserica. Si-a pierdut postul de manager la o importanta companie.

Un manager de bar (de fapt o ea) dupa ce a avut un conflict cu niste clienti turbulenti i-a infierat pe Facebook. Adio serviciu!

Un altul a creat o pagina de Facebook in care se dezbateau problemele angajatilor unei firme.  A fost data afara chiar daca a sters pagina.

Instantele din Marea Britanie au reactionat diferit la aceste probleme, in unele cazuri considerand ca a fost vorba de masuri abuzive din partea angajatorilor.

Totusi e bine sa va ganditi de doua ori inainte de a scrie ceva in retelele de socializare. S-ar putea ca si angajatorii din Romania sa devina exigenti cu aceste probleme. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…

Model decizie avertisment scris