Treceți la conținutul principal

Dovlecei cu qinoa

Daca v-ati saturat de clasica umplutura de orez va propun o alternativa: qinoa.

Qinoa e o planta de tip cerealier cu origine in America Latina care are un continut mult bine balansat de aminoacizi, proteine, si fibre. Se gaseste la magazinele de tip "Plafar".

Ingrediente:


 • 200 g qinoa,
 • 4 dovlecei de marime medie,
 • un ardei capia, 
 • o ceapa,
 • 4 linguri de ulei,
 • un pumn de ciuperci din conserva,
 • o cutie de pulpa de rosii,
 • cateva boabe de ienibahar,
 • sare si piper dupa gust,
 • o legatura de marar
 • o lingura de pesmet..
Se pune qinoa in apa sa se inmoaie pentru cel putin 4-5 ore. Dupa ce se inmoaie se spala in mai multe ape. Atentie, qinoa contine saponina (adica un fel de detergent) si daca nu o spalati bine o sa aiba un usor iz de sapun!

Intr-o oala se pune ceapa taiata marunt cu uleiul si qinoa sa se prajeasca un pic. Se adauga cupercile taiate marunt si ardeiul capia taiat in bucati mici. La final se adauga si jumatate din cutia de pulpa de rosii. Se fierbe un pic cu sucul de rosii si se ia de pe foc. Toata operatiunea dureaza maxim 10 minute.

Se taie dovleceii in jumatati pe lung. Se scobesc in forma de covata. Jumatate din cantitatea de miez se toaca marunt si se pune peste compozitia de qinoa. Se pune si mararul tocat marunt.

Se aseaza dovleceii intr-o tava si se umplu cu amestecul obtinut. Se pune in tava restul de pulpa de rosii, ceva ulei si putina apa. Se pune putin pesmet peste dovleceii umpluti.

Se da la cuptor la 160 de grade pentru 30-40 minute pina se inmoaie bine dovlecelul.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…