Treceți la conținutul principal

Chec cu dovlecel si cacao
Deoarece mi-a ramas ceva pulpa de dovlecel nefolosit de la reteta anterioara (dovlecel cu qinoa), am cautat ce sa fac cu aceasta. Un chec cu dovlecel.

Suna cam ciudat, dar va spun de la inceput ca e unul dintre cele mai bune checuri pe care le-am mancat.

Secretul e chiar dovlecelul. Acesta tine umezeala, si astfel checul iese umed si cremos ca o prajitura, gata sa-l mananci cu lingurita.

Ingrediente:

  • 350 g dovlecel ras (2 dovlecei nu prea mari),
  • 3 oua
  • 130 ml ulei,
  • un strop de esenta de vanilie,
  • 230 zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita bicarbonat,
  • 75 g cacao,
  • 270 g faina.
Intr-un castron se amesteca dovlecelul dat pe o razatoare medie cu ouale batute, uleiul si esenta de vanilie.

Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, sarea, cacao, praful de copt si bicarbonatul. Peste acestea se pune amestecul cu dovlecel. Cu o lingura se omogenizeaza totul bine pina devine de consistenta unei creme. 

Se toarna compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Cantitatile enumerate sunt pentru un singur chec.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (foc puternic dar nu maxim)

Se coace cam 50 de minute. Daca introduceti un betisor in chec si iese putinn manjit cu prajitura, nu va speriati: la alte prajituri este semn ca nu e copt, la aceasta asa trebuie sa fie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…