Treceți la conținutul principal

Pâine

Cea mai simplă reţetă de pâine.

Ingrediente:


  • 1 kg faina alba,
  • 630 ml apa, uşor călduţă
  • 3 plicuri de drojdie uscata (a 7 grame) sau 3 cuburi de drojdie proaspata,
  • 2 linguriţe de sare,
  • 2 linguriţe de zahăr.
Puneţi făina într-un castrin suficient de mare sau chiar pe masa de gătit. faceţi în mijlocul grămezii o groapa. În aceasta turnaţi jumătate de apă, puneţi drojdia, sarea şi zahărul. Încorporaţi aducînd uşor făine de pe margini spre centru. După ce aţi încorporat turnaţi şi restul de apă. Frământaţi cu mîinele presărate cu făină până cănd se obţine un aluat car se desprinde uşor de pe mâini şi de pe vas, destul de elastic. Nu vă chonioţi prea mult cu frământatul, în maxim 5 minute ar trebui să fie gata. În funcţie de calitatea făinii este posibil să fie nevoie de ceva mai multă apă sau mai puţină, aşa că puteţi să ajustaţi cantităţile de făină sau apă.

Puneţi aluatul într-un vas, sau lăsaţi-l în vasul în care aţi frământat, acoperit cu un şervet, într-un loc călduţ (să fie vreo 21 grade cel puţin) ferit de curenţi de aer. Lăsaţi la crescut cel puţin o oră.

Luaţi aluatul şi frământaţi-l vreo 30 de secunde. Daţi-i forma pe care doriţi să o aibă în final (eu am făcut nişte chifle). Tăvile în care puneţi aluatul este suficient să le presăraţi cu puţină făină. Mai lăsaţi să mai crească vreo oră. 

Puneţi în cuptorul încins la 220 grade.

Un secret, pentru orice pâine, este ca, la începutul coacerii, să puneţi în cuptor o sursă de aburi )de exemplu o tacă cu puţină apă). Lăsaţi vreo 15 minute la copt cu aburi, după care scoateţi din cuptor sursa de aburi.

Mai coaceţi 15-30 minute (depinde de calitatea făinii, mărimea pâinilor). E gata.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…