Treceți la conținutul principal

Paine cu faina integrala

Am incercat si faina integrala la paine. A iesit ce se vede mai sus.

Deaorece am facut o cantitate mai mare (3 paini sanatoase adica) ingredientele au fost:


  • 1,5 kg faina integrala plus ceva faina de presarat,
  • 4 cuburi de drojdie proaspata 25 g fiecare,
  • 1, 1 litri apa
  • 4 lingurite de sare
  • 4 lingurite da zahar,

Am pus 2 cuburi de drojdie cu 130 g faina si 100 ml apa usor incalzota sa se activeze drojdia.
Restul de faina  impreuna cu 900 ml apa l-am amestecat si lasat vreo 20 de minute.
Separat cu 50 ml apa si 4 lingurite de zahar am dizolvat inca 2 cuburi de drojdie, iar in inca 50 ml apa am dizolvat sarea.
Am amestecat apoi toate ingredientele. Fiind o cantitate mai mare a fost ceva de muncit la framantat. Presarati mainile cu faina ca sa nu se lipeasca aluatul.

Cand aluatul a devenit nelipicios si elastic, am acoperit vasul cu un servet si l-am lasat vreo 45 minute la crescut. Fiind cald a crescut foarte repede, poate ca daca era alt anotimp ar fi durat mai mult.

Am inpartit aluatul in trei si l-am pus in forme tapetate cu hartie de copt. A  mai stat sa creasca si in forme vreo 30 de minute.

Am crestat painea cu un cutter si am pus-o on cuptorul dat la maxim. Pentru primele 15 minute am lasat in cuptor si o tava cu abur ca sa se faca abur si sa iasa coaja elastica si nu prea groasa.
Am scos sursa de abur si am mai lasat inca 30 de minute la copt. E gata! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…