Treceți la conținutul principal

Bere de ghimbir

Pentru ca e vara si toata lumea vrea ceva racoritor, la cererea unor prieteni, o reteta de sezon: bere de ghimbir. In ciuda numelui nu e o bautura alcoolica, ci o racoritoate destul de populara prin tarile anglo-saxone.

Ingrediente (cantitati pentru o sticla de plastic de 2 litri):


  • o cana de zahar
  • sucul unei lamai
  • jumatate de lingurita rasa de drojdie uscata,
  • radacina de ghimbir  rasa marunt cat sa umpli o lingura
  • apa aproape cat sa umple sticla

Reteta e simpla. Puneti toate ingredientele in sticla de plastic. Neaparata o "sticla" de plastic deoarece va urma o fermentatie, si sticla risca sa plesneasca.

Adaugati apa rece cat aproape sa umple sticla lasand totusi un mic spatiu, din acelasi motiv, sa existe un mic spatiu de expansiune a gazelor rezultate din fermentatie, sa nu produceti vreun accident si sa fie nevoie sa redecorati casa.

Se agita bine ca sa se amestece ingredientele.

Se lasa la fermentat intre 24 si 48 de ore in functie de caldura exterioara. Puteti proba ca fermentatia s-a produs corespunzator punand mana pe sticla: daca lucrurile sunt OK sticla a devenit tare si imposibil de deformat prin apasare cu degetul (s-au degajat gaze care au facut sa creasca presiunea in sticla)

Cand ati hotarat ca e gata, desfaceti cu atentie dopul, si turnati intr-un alt recipient printr-o strecuratoare. Dati la rece. Este mai buna si mai sanatoasa decat orice bautura carbogazoasa de pe piata.

Comentarii

Natty Bumppo a spus…
am vorbit si cu ceilalti si iti multumim cu toti (noi prietenii), maistore :)

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…