marți, 17 iulie 2012

Noul Cod de procedura civila ciuntit pe din dos

Noul Cod de procedura civila inca nu a intrat in vigoare. Intentiile sale sunt bune, sa faca justitia sa mearga mai repede.

Lucrurile suna frumos , insa exista o organizatie a unei profesii de care nu am auzit sa aiba cineva nevoie in mod real dar care vrea cu tot dinadinsul sa-si creeze obiectul muncii. Daca oamnii nu vor sa apeleze la ei de buna voie. atunci exista o solutie. Mergem in Parlament si strecuram o initiativa legislativa care trece, democratic, prin procedura nebagarii in seama (ca domnii parlamentari au alte probleme in acest moment, sa se bata cu Presedintele).

Nu stiti despre cine vorbesc? Despre mediatori. Care au strecurat legea 115/2012 de modificare a Legii 192/2006. In care au modificat Codul de ProcedurĂ Civilă (ăla care nu a intrat încă în vigoare). Şi conform modificărilor din toamnă nu mai aveţi voie să vă mai duceţi la instanţă dacă nu faceţi dovada că aţi încercat să vă mediaţi.

Aţi citit bine, aberaţia asta a devenit lege.

Dispoziţiile contrazic nu numai construcţia Codului de Procedură Civilă, care era gândit să scurteze procedurile, nu se le lungească, cu o formalitate perfect inutilă, dar intră şi în Contradicţie cu principiul constituţional al accesului liber la justiţie, şi nişte directive europene privind protecţia consumatorilor.

Raportul MCV are tot dreptul să fie critic cu  România. La noi legile se ciuntesc încă înainte de a fi intrat în vigoare, după cum dictează interesului câte unui grup care nu ştie cum să mai jupoaie, pe bază de obligaţie legală, pe bietul cetăţean.


Niciun comentariu: