Treceți la conținutul principal

Noul Cod de procedura civila ciuntit pe din dos

Noul Cod de procedura civila inca nu a intrat in vigoare. Intentiile sale sunt bune, sa faca justitia sa mearga mai repede.

Lucrurile suna frumos , insa exista o organizatie a unei profesii de care nu am auzit sa aiba cineva nevoie in mod real dar care vrea cu tot dinadinsul sa-si creeze obiectul muncii. Daca oamnii nu vor sa apeleze la ei de buna voie. atunci exista o solutie. Mergem in Parlament si strecuram o initiativa legislativa care trece, democratic, prin procedura nebagarii in seama (ca domnii parlamentari au alte probleme in acest moment, sa se bata cu Presedintele).

Nu stiti despre cine vorbesc? Despre mediatori. Care au strecurat legea 115/2012 de modificare a Legii 192/2006. In care au modificat Codul de ProcedurĂ Civilă (ăla care nu a intrat încă în vigoare). Şi conform modificărilor din toamnă nu mai aveţi voie să vă mai duceţi la instanţă dacă nu faceţi dovada că aţi încercat să vă mediaţi.

Aţi citit bine, aberaţia asta a devenit lege.

Dispoziţiile contrazic nu numai construcţia Codului de Procedură Civilă, care era gândit să scurteze procedurile, nu se le lungească, cu o formalitate perfect inutilă, dar intră şi în Contradicţie cu principiul constituţional al accesului liber la justiţie, şi nişte directive europene privind protecţia consumatorilor.

Raportul MCV are tot dreptul să fie critic cu  România. La noi legile se ciuntesc încă înainte de a fi intrat în vigoare, după cum dictează interesului câte unui grup care nu ştie cum să mai jupoaie, pe bază de obligaţie legală, pe bietul cetăţean.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…

Model decizie avertisment scris