marți, 4 septembrie 2012

Pentru gamblerii inraiti

Din Marea Britanie vine o speta interesanta legata de jocurile de noroc pe internet si valabilitatea clauzelor din contractele predefinite acceptate atunci cand se adera de un client la astfel de servici.

O companie care ofera pariuri prin internet a incercat sa recupereze suma de 50.000 euro de la un client, care ar fi pierdut aceasta suma la jocuri.

Instanta a respins cererea aratand ca nu exista dovezi ca acel client chiar ar fi participat la acele pariuri. (clientul s-a aparat aratand ca ar fi fost vorba de un copil al sau, minor, care ar fi folosit serviciul in locul sau).

Instanta a trecut peste clauza din contractul predefinit prezentat de compania de pariuri catre client la data inscrierii in sistemul de joc, clauza care stipula ca prin folosirea contului si a parolei conferite este prezumat ca toate tranzactiile sunt facute de acel client.

Curtea a retinut urmatoarele argumente:

1. Atat timp cat compania avea capacitatea de a limita sau suspenda serviciul astfel de clauze nu pot fi considerate ca leaga partile.
2. Clauza este una abuziva datorita inegalitatii obligatiilor si drepturilor dintre parti.
3. Instanta a considerat ca fiind imposibil ca o persoana medie sa citeasca un contract de 49 de pagini, in care aceasta clauza nu era subliniata in vreun fel, mai ales in conditiile in care clientul era doar invitat sa citeasca termenii si conditiile si nu ii era impus sa faca acest lucru inainte de a subscie la serviciile site-ului

Niciun comentariu: