Treceți la conținutul principal

Tortilla (de grâu)

Tortilla

In aceeaşi serie a lipiilor: Tortilla. Făcută celebră de sudamericani, şi în acest caz, desigur cunoaşteţi produsul în bucătăria vreunei bunici.

Ingrediente

170 g făină
5 linguriţe de ulei
5 linguri de apă
un praf de sare.

Puneţi făina, sarea şi uleiul într-un castron. Amestecaţi bine cu mâna până uleiul se absoarbe uniform în făină.
Începeţi să adăugaţi apa lingură cu lingură frământând cu mâna. Trebuie să frământaţi cam 5 minute ca să obţineţi un aluat nelipicios şi destul de elastic.

Se lasă acoperit să se odihnească minim 10 minute (ideal vreo 30 de minute).

Se separă în 6 porţii. Cu sucitorul întindeţi 6 lipii pe cât posibil rotunde de mărimea unei palme. Dacă se lipeşte ungeţi cu puţin ulei suprafaţa pe care realizaţi operaţiunea precum şi sucitorul.

Pe o plită sau în tigaia de clătite puneţi-le la copt. E nevoie de cam 30 de secunde pe fiecare parte. Recunoaşteţi că s-au copt atunci când marginile încep să se ridice.

Sunt foarte bune să "înfăşuraţi" diverse alimente în ele fiind foarte elastice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…