Treceți la conținutul principal

Totul despre Feng Shui

Simon Brown, Totul despre Feng Shui, Nemira, 2008

Nu sunt deloc un pasionat al intelepciunii orientale. Mai degraba dimpotriva. Totusi aceasta carte straluceste  printr-o abordare pragmatica si moderna a unei stiinte stravechi, Feng Shui.

Prima constatare este ca indicatiiile practice pe care ti le da cartea sunt usor de verificat cu bunul simt. Nu poti decat sa fii de acord cu ce spune acolo. 

Pentru necunoscatori, Feng Shui isi propune sa integreze armonios omul in mediul sau. De aici o multime de reguli despre cum sa-ti alegi casa, cum sa o organizezi, cum sa o amenajezi, cum sa o decorezi. Si e doar o parte din problematica atinsa.

Prin urmare sfaturile practice pe care vi le da sunt absolut valabile, trebuie sa fii stupid sa nu le vezi corectitudinea.

De aici a pornit si curiozitatea mea de a intelege sistemul in ansamblul sau. Cunoscand sistemul incepi sa ordonezi o multime de practici pe care le considerai corecte in mod empiric, si sa tragi toate consecintele din ele, inclusiv pe cele care sunt mai putin evidente, dar la fel de binefacatoare.

De citit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…