Treceți la conținutul principal

Petreceri organizate de angajator - riscuri

Citeam de curand un articol al firmei Clarkslegal LLM despre retinerile angajatorilor din Anglia de a mai organiza petreceri pentru angajati. 

De ce acest fenomen?

Petrecerile de acest gen sunt insotite de multe ori de betii, batai, raniri, accidente, acte de hartuire sexuala, iar Curtile din Anglia au gasit de multe ori repsonsabil angajatorul de a plati daune, tinand seama ca petrecerile au fost organizate de acesta, si prin urmare li se poate aplica legislatia muncii si angaja raspunderea angajatorului.

Punctul de vedere este interesant, la noi nu am auzit nimeni sa se planga de peterecrile organizate de firma, dar intotdeauna exista un inceput.

Comentarii

Gheorghe Popescu a spus…
Dragul meu ! Trebuie sa stii ca, in toate tarile dezvoltate, se poarta SOCIALIZAREA angajatorului cu personalul angajat. Formele de socializare se invata de catre fii patronilor si in cadrul cursurilor de Management , inca de pe bancile scolii primare.
Riscuri sunt multiple dar baza este socializarea.

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…

Model decizie avertisment scris