Treceți la conținutul principal

In-House Design Handbook

Cathy Fishel, In-House Design Handbook, RotoVision, 2008

Nu sunt un specialist in design dar aceasta este o carte care chiar a reusit sa-mi starneasca interesul.

Cartea este scrisa in special pentru designeri care lucreaza ca angajati in companii care nu au ca obiect de activitate designul sau publicitatea. E vorba de companii din cele mai diverse domenii care au angajat un designer, sau in cazuri fericite un mic compartiment de design, care se acupa de aspectele de design ale activitatii de fiecare zi ale companiei.
Prin natura constrangerilor unei astfel de pozitii acesti oameni se ocupa de design ca o problema de fiecare zi, intr-o abordare extrem de pragmatica, si in general cu bugete reduse. Pentru ca, evident, de la ei se asteapata raspunsuri rapide la tot felul de probleme "marunte" pentru care a contacta un serviciu extern de profil pare o pierdere de timp, sau solutii extrem de ieftine la probleme mai mari, incat contactarea unui serviciu extern la o companie de profil sa apara ca fiind nerentabila.
Astfel o sa vedeti in carte  minuni de creativitate cu bani putini, solutii inteligente de a mentine imaginea unui bran, si in general solutii  pe care le veti recunoaste aplicabile in activitatea de zi cu zi, chiar si cei care nu sunt neparat implicati in activitati "creative".
Pe de alta parte cartea contine o multime de sfaturi utile pentru oricine lucreaza intr-o corporatie pe o pozitie care nu e de "core businees", asa cum sunt designerii intotdeauna cand nu sunt angajatii unei agentii de publicitate sau case de creatie de design. Cum sa faci munca ta cu adevarat apreciata, utila, si inteleasa intr-un mediu in care probabil esti privit ca a saptea roata la caruta!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…