Treceți la conținutul principal

Kugelhopf


Pentru ca mi-am amintit de Viena scriind recent pe Cronicarul hai-hui despre o bizara colectie pe care o puteti admira la Viena, iata si o reteta tipica: Kugelhopf.

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 450 gr. faina
  • 3 oua
  • 150 gr. unt
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare,
  • cativa meji de nuca pentru ornat
Si mai ales un vas special de copt din cel pe care il vedeti in imagine.

Se pune faina intr-un castron si faceti un cuib in mijlocul gramezii in care veti adauga celelate ingrediente. 
Separat incalziti laptele, dar numai putin, sa nu fie chiar fierbinte.
Luati 2 linguri de faina, 4 linguri de lapte si o lingura de zahar, si amestecati cu drojdia intr-un recipient. Acoperiti si lasati cateva minute sa activeze drojdia (se va umfla rapid).
Intr-un vas topiti untul cu o lingura de zahar. Adaugati laptele. Amestecati bine.Daca rezultatul este fierbinte (nu e confortabil pentru un deget introdus in compozitie) lasati sa se mai raceasca.
Turnati compozitia de lapte peste faina (cand e destul de rece). Adaugati drojdia activata. Bateti cele trei oua si puneti-le si pe ele peste faina. Puneti sarea.
Framantati cu mina. Lucrati la aluat pina cand capata oarecare consistenta, insa trebuie stiut ca este un aluat semiviscos, care curge, deci nu va asteptati sa iasa un aluat ferm si elastic ca la paine.
Acoperiti si lasati cam ora sa creasca.
Dezumflati presand putin aluatul. Ungeti tava cu unt. Asezati miezul de nuca pe fundul tavii. Turnati aluatul in tava (va reamintesc, e un aluat care curge). Lasati 20-30 de minute sa creasca in tava.
Incalziti cuptorul la 190 grade. Puneti la copt pentru 30-40 minute. Asezati tava mai inspre partea de jos a cuptorului pentru ca are tendinta sa se rumeneasca puternic deasupra.
Scoateti de la cuptor si lasati 5-10 minute sa se raceasca in tava. Rasturnati pe un grilaj.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…