luni, 29 aprilie 2013

Liber la masuri de reglementare a jocurilor de noroc on-line

In cauza HIT si HIT Larex impotriva Bundesminister fϋr Finanzen (Finantele Austriece) Curtea de Justitie a Uniunii Europene a dat o hotarare istorica in ceea ce priveste dreptul statelor membre de a reglementa jocurile de noroc online. 

HIT si HIT LAREX societati din Slovenia care ofera jocuri de noroc on-line au fost refuzate de catre Ministerul de Finante al Austriei in ceea ce priveste cererea de a fi autorizate de desfasura astfel de activitati si pe teritoriul Austriei. Refuzul a venit sub motivul ca legile Austriei impun verificarea daca conditiile in care se desfasoara  jocurile indeplinesc standarde de siguranta pentru gambleri, iar in cazul acestora standardele au fost considerate a fi neindeplinite.

HIT si HIT LAREX au aratat ca au fost autorizate in Slovenia sa desfasoare acest gen de activitate si in consecinta impunerea unor cerinte suplimentare incalca dreptul unei intreprinderi din Uniunea Europeana de a presta liber servicii pe tot teritoriul Uniunii.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a sustinut insa pozitia MInisterului de Finante austriac aratand ca exista numeroase argumente morale, religioase si culturale care constituie un "interes public" suficient de important care sa justifice dreptul statelor de a legifera norme particulare privind modul de exercitare a acestei activitati precum si publicitatea privind jocurile de noroc.

Aceasta hotarare deschide statelor Uniunii Europene cale libera in a edicta norme particulare de la stat la stat privind activitatea de jocuri de noroc.

Niciun comentariu: