marți, 30 iulie 2013

Modem, definiţie în concepţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

Problema definirii sintagmei modem pentru acces la internet s-a pus în cadrul unei speţe legate de interpretarea autorităţilor Bulgare privind clasificaţiile mărfurilor în vederea plăţii taxelor vamale.

Deşi în sens tehnic modem reperezintă un dispozitiv care converteşte un semnal analogic în vederea comunicării cu reţeaua interenet, Curtea a stabilit că în vederea clasificării unor mărfuri la subpoziția 8528 71 13, un modem pentru acces la internet se analizează drept un dispozitiv capabil singur, fără intervenția niciunui alt aparat sau mecanism, să aibă acces la internet și să asigure o interactivitate și un schimb de informații bidirecțional. Doar capacitatea de a avea acces la internet, iar nu tehnica utilizată în acest sens, este relevantă în vederea clasificării la subpoziția menționată.


În aceeaşi speţă Curtea a stabilit că autorităţile au dreptul de a face controale posterioare şi să recalifice clasificaţia unui import fără control fizic al mărfii, numai pe bază de documente.


 - 22 noiembrie 2012 cayurile conexate Digitalnet OOD (C‑320/11 și C‑383/11)Tsifrova kompania OOD (C‑330/11) M SAT CABLE AD(C‑382/11) împotriva Nachalnik na Mitnicheski punkt – Varna Zapad pri Mitnitsa Varna -

Niciun comentariu: