Treceți la conținutul principal

Prajiturele cu lamaie
Ceaiul de la ora 5 e un ritual care trebuie respectat cu tot ce e mai bun. Şi nimic nu merge mai bine la ceaşca de ceai decât o prăjitură cu un parfum şi un gust puternic de lămâie.

Ingrediente


Aluat

200 g unt la temperatua camerei
60 g zahăr
250 g făină
Un praf de sare

Crema

6 ouă,
600 g zahăr, 
6 lămâi  (dacă sunt din cele mari merg şi vreo 4)
125 g făină
Zahăr pudră pentru presărat

Cantitățile sunt pentru o tavă 20x30 cm.

Începeţi cu aluatul. Cu un mixer bateţi zahărul cu untul până când amestecul are un aspect cremos. Adăugaţi făina şi sarea şi frământaţi. Când devine un aluat omogen puneţi-l pe o suprafață dată cu făină şi cu mâinile aplatizaţi cât mai aproape de forma tăvii. Pregătește tava cu hârtia de copt. Transferă foaia de aluat în tavă şi prin presare cu mâna ajustează cât să acoperi toată suprafața tăvii plus marginile.
Pune tava cu aluatul 30 de minute în frigider. După aceea la cuptorul încălzit la 180 grade lasă aluatul să se coacă pentru 15 minute. Lasaţi să se răcească.

În timpul acesta se prepară crema.
Rade coaja la toate cele 6 lămâi, ar trebui să fie vreo două linguri generoase de coajă rasă. Stoarce sucul de lămâie,  ar trebui să fie spre o cană de suc.
Bate mai întâi ouăle cu zahărul. Apoi amestecă sucul de lămâie şi coaja rasă. La final adaugă făina. Iese o cremă destul de lichidă.
Turnaţi crema peste aluatul deja copt şi răcit.
Daţi la cuptor la 180 grade pentru încă 30 de minute.
Presăraţi cu zahăr pudra la final. Tăiaţi în pătrăţele.

Vă spun că este mai bună dacă aveți răbdare vreo 24 de ore, înainte de a o mânca.
E o prăjitură destinată ceaiului, are o notă puternică de acru.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…