Treceți la conținutul principal

Prajitura Albinuta

Prajitura Albinuta face parte din "arsenalul" dulce, al multor gospodine de pe la noi. Asa ca am zis ca trebuie sa o incerc si eu.

Ingrediente

Pentru aluat

150 g zahar
50 g unt
3 linguri de miere
2 linguri lapte
1 lingurita bicarbonate
1 ou
400 g faina

Pentru crema

500 ml lapte
60 g gris
170 g unt
o lamiae stoarsa
un baton de vanilie (sau esenta)
200 g zahar
vreo 5 linguri de gem de caise

Cantitatile sunt pentru o tava de 30x20 cm.

Pentru pregatit aluatul amestecati, zaharul, untul, mierea, laptele, bicarbonatul si oul intr-o craticioara. Puneti o oala mare cu apa la foc si cand fierbe apa, puneti deasupra craticiora peste oala care fierbe apa, si continuati sa amestecati pina cand obtineti crema albicioasa (cam 5 minute).

Lasati sa se racoreasca un pic. Puneti crema peste faina si framantati, Se obtine un aluat destul de elastic.
Impartiti aluatul in 4 portii egale, ar trebui sa va iasa cam 170-180 grame de fiacare portie cel putin.

Intindeti aluatul in 4 foi si potriviti-l in tava in care o sa-l coaceti, ca sa obtineti 4 foi pe masura.

In tava pregatita cu hartie de copt, dati la cuptor, fiecare foaie pe rand, la 180 grade, pentru 5-10 minute (pentru fiecare).

Veti obtine cele 4 foi ale prajiturii.

In timpul in care se coc foile de aluat, pregatiti crema. Practic pregatiti un gris cu lapte. Intr-o oala puneti laptele la incalzit avand grija sa nu dea in foc. Ca sa nu faceti cocoloase, recomand sa amestecati in prealabil grisul intr-un castron cu putin lapte rece, si abia apoi sa il puneti in laptele care fierbe. Amestecati bine. Puneti si zaharul. Fiebeti pina capata o consistenta cremoasa. La final puneti si zeama de lamaie si vanilia.
Intr-un alt castron taiati untul in patrate mici si bateti-l cu mixerul pina devine cremos. Cand grisul cu lapte s-a racit, puneti-l peste unt si amestecati cu mixerul. Se obtine o crema omogena.

Asamblare

Puneti prima foaie. Peste adaugati crema. Nu trebuie sa fie un strat foarte gros. Puneti a doua foaie. Intindeti gemul de caise peste. Nu e nevoie de mult, stratul nu trebuie sa fie prea gros.
Puneti si a treia foaie si adaugati crema. Acopriti totul cu a patra foaie. Optional puteti sa pudrati cu zahar pudra deasupra.

Se lasa 24 de ore ca sa se patrunda.

Eu am folosit o tava ceva mai mica decat cea recomandata astfel ca foile au iesit ceva mai groase decat daca ati folosi o tava cu dimensiunile recomandate.
Aluat

Unt batut crema

Grisul cu unt

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare
-       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie;-  Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile; -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi;-       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;    Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventual alte documente de plată a datoriilor cătr…

Model decizie avertisment scris

Protecția datelor personale pentru toți

Pentru cei interesați de problematica protecției datelor personale -GDPR, am scris această carte, apărută în format electronic.

O puteți achiziționa aici.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) art. 8 din Convenție garantează respectarea dreptului de viață privată, familie, a domiciliului și a corespondenței. In baza acestei dispoziții Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărâri în legătură cu protecția datelor personale în cazuri în care s-au strîns informații despre viața personală a unei persoane ( cazul Leander contra Suediei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57519)  în cazul interceptării comunicațiilor electronice și telefonice (cazul Klass contra Germaniei http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57510) supravegherea la locul de muncă (cazul Copland contra Regatului Unit http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=002-2765) utilizarea de sisteme CCTV (Peck contra Regatului Unit) protejarea imaginii unei persoane (cazul Von Hannover contra Germaniei http://hudoc.echr.co…