Treceți la conținutul principal

CONTACT

Comentarii

Lucian Miulescu a spus…
Pai, si nici un nr. de telefon sau o adresa de e-mail, macar?
Domnul avocat nu vrea sa castige bani? :)
felix tudoriu a spus…
Ohohoo! Bine ati venit in vizita pe aici! Uite ca pun o adresa de email pentru asa oaspeti ...
Unknown a spus…
Buna ziua. Ma numesc Ionita Cristian. Nu stiu daca am ales bine unde sa va atribui o intrebare, dar am zis ca la “contact” e cel mai sigur. In limita timpului dumneavoastra, va rog sa malamuriti cu urmatoarea speta: in ianuarie 2012 am platit taxa de inmatriculare pentru un autoturism adus din strainatate; in aprilie 2012 am deschis un proces statului, prin intermediul unei case de avocatura, pentru returnarea sumei de 3000lei corespunzatoare acelei taxe; in mai 2014 s-a dat decizie finala si irevocabila de restituire a sumei in 5 transe anuale egale; fara dobanda aferenta sumei blocate atata timp, fara cheltuile de judecata. Intrebarea mea: se mai poate face ceva pentru a cere si dobanda corespunzatoare sumei de 3000lei blocata 2 ani jumatate si a cheltuielilor initiale de judecata? Multumesc anticipat pentru timpul acordat.
felix tudoriu a spus…
In privinta cheltuielilor de judecata nu inteleg din ceea ce povestiti daca ati cerut in proces aceste cheltuieli, si daca da, daca instanta le-a respins sau pur si simplu a uitat sa se pronunte asupra lor.
In ce priveste dobanzile cred ca instnta a respins cererea de dobanzi calculate pina la data pronuntarii hotararii. Totusi daca suma nu v-a fost restituita, sau restituita mai tarziu, puteti cere dobanzi de la data hotararii definitive si pina la momentul efectiv al platii.
Unknown a spus…
Avocatul mi-a zis ca a cerut cheltuieli de judecata...dar nu mi-a zis de ce nu le-am primit (nici macar nu a zis “nu a vrut judecatorul”), a fost o relatie destul de rece cu domnul avocat, de fapt au fost vreo 3 repartizati de-a lungul cazului. Ce pot face pentru a solicita dobanda cuvenita? Si pentru perioada in care toata suma a fost blocata si pentru perioada in care imi restituie 1/5 din suma anual, restul fiind in continuare blocata. Trebuie un nou proces?
Am gasit asta:
“Decizia ICCJ nr. 14 din 22 iunie 2015 a Completului competent sa judece recursul in interesul legii a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 728 din 29 septembrie si este obligatorie pentru toate instantele de la momentul publicarii.

Judecatorii au stabilit, prin intermediul acestui document, ca persoanele care au obtinut in instanta restituirea taxei de prima inmatriculare, a taxei pe poluare sau a taxei pentru emisiile poluante trebuie sa primeasca de la stat dobanda precizata in Codul de procedura fiscala.”

M-am dus cu aceasta decizie la organul competent fiscal si a zis ca nu stie nimic de asa ceva.

Masina este pe numele tatalui meu, deci si procesul tot pe numele lui s-a deschis. Nu am nicio copie a deciziei definitive, nu a venit acasa nimic pana acum.
felix tudoriu a spus…
faceti intai o cerere scrisa si daca refuza sau nu va raspund in 45 de zile va puteti adresa instantei.
Anonim a spus…
Bună ziua,Ma numesc Mocanu Daniela sînt căsătorită de 2 ani.inanite de căsătorie am avut un credit de 7000lei anul trecut -in timpul căsătoriei a făcut o refinantare pînă la 270.000lei m am despărțit de Soț urmînd sa divorțam. Se poate împărți datoria cumulată împreună? Va multumesc
felix tudoriu a spus…
Din nefericire pentru dumneavoastra nu exista un partaj al datoriilor. Pentru banca ceea ce conteaza este contractul de credit si daca in acela sunteti amandoi, sot si sotie obligati, atunci lucrurile vor ramane asa, exceptand situatia in care banca va accepta o modificare a contractului. Desigur, intre dumneavoastra puteti sa faceti o intelegere cine suporta datoriile dar aceea este o intelegere care produce efecte numai intre dumneavoastra nu si fata de banca.
Unknown a spus…
Buna ziua. Am nascut pe 20.03.2016 si sunt in concediu de crestere a copilului. Pe ce data ar trebui sa ma duc la serviciu ca sa beneficiez de stimulentul de insertie? Stiu ca inainte cu 2 luni de a implini 2 ani. Nelamurirea e legata de luna aceea luata de tata. Daca tatal nu vrea sa o ia, tot cu 2 luni inainte trebuie sa ma intorc, sau cu 3...adaugandu-se luna lui? Sau in noua lege nu mai e prevazuta luna tatalui? Va multumesc anticipat
felix tudoriu a spus…
Stimulentul de insertie este un drept care se naste raportat la termenul de 60 de zile inainte de implirea varstei de 2 ani (3 in cazurile speciale) de catre copil daca se obtin venituri de parinte. Deci nu este conditionat de atitudinea celuilalt parinte daca uzeaza sau nu de dreptul la indemnizatie pentru o luna de zile. Aceasta mi se pare a fi interpretarea corecta.
paul57 a spus…
Bua ziua.
Am implinit 60ani iulie .In carte a de munca an 12 de grupa aIIa .Pot solicita pensionarea
anticipata in conditiile in carea am 34 de ani de munca fara anii de facultate si armata ?
Daca DA ,la implinirea termenului de de pensionare normala pensia se va recalcula ?
Am ceva de pierdut daca fac aceasta solicitare ?
Va multumesc anticipat.
Cu respect
Paul57
felix tudoriu a spus…
Avand stagiul complet de cotizare de la acest moment plus 8 ani, puteti sa va pensionati anticipat fara sa fiti penalizat.
MihaiGrig a spus…
Daca un PFA este membru intr-o IF se plateste de doua ori impozit, o data pe PFA si odata pe IF? Cum completezt in Declaratia Unica?
Multumesc
felix tudoriu a spus…
IF are ca membri persoanele fizice dintr-o familie. PFA, ca întreprindere distinctă de persoana fizică, nu este mebru de familie și nu ar putea (cel puțin conform legii) să fie membru al IF.
Declaratia Unica se completeaza de catre persoana fizica si cuprinde toate care provin din activitatea PFA sau IF.

Postări populare de pe acest blog

Dizolvare SRL (5) - Dizolvare fara lichidator. Model hotarare lichidare si repartizare

                    Dupa ce s-a hotarat dizolvarea se fac, sub răspunderea administratorului şi contabilului societăţii documentele de lichidare -       Inventarierea  şi evaluarea elementelor de  natura activelor, datoriilor  şi capitalurilor proprii ale societăţilor comerciale care urmează  să se lichideze  şi înregistrarea rezultatelor inventarierii şi ale evaluării efectuate cu această ocazie; -   Întocmirea situaţiilor financiare anuale, în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;  -       Achitarea datoriilor societăţii comerciale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum  şi a celorlalte obligaţii sociale către alte fonduri, salariaţi şi alţi terţi; -       Stabilirea rezultatului lichidării (profit sau pierdere), întocmindu-se contul de profit şi pierdere în formatul prevăzut de reglementările contabile aplicabile;     Se obţin  documentele de la finanţe care atestă că s-au plătit toate datoriile, către stat. Eventua

Model decizie avertisment scris

Antet Decizia nr. …. din ……. de sanctionare cu avertisment scris ……. , în calitate de administrator al ……….. , Având în vedere constatările din referatul lui …. având funcția de…… , privind abaterile disciplinare ale salariatului … , domiciliat în ….. , având funcţia de ….. , potrivit art. 247 alin 2, art. ….. din Legea 53/2003 - Codul Muncii, art.   ……. din Contractul Individual de Munca, precum şi art. ….. din Regulamentul Intern se retine că: Salariatul a săvârşit urmâtoarele abateri disciplinare: În data ….. în jurul orei … …………. In temeiul dispozitiilor art. 247 alin. 2, art. 248 alin. 1 lit. a si art. 252 din Legea 52/2003 - Codul Muncii, DISPUN : 1. ……. , domiciliat în …….. , având funcţia de ……. , cu contractul individual de muncă înregistrat sub nr. …. la …….. este sancţionat cu avertisment scris. 2. Decizia va fi comunicată persoanei în cauză şi produce efecte de la data comunicării. 3. Prezenta decizie poate fi cont

Convocare cercetare disciplinară- model

Antet                                                                                                             Nr.______/__________________ Către, Salariat Adresa: ______________________             Prin prezenta va informam ca sunteti convocat la ________________, situat în _________________ , în data de   __________ , ora   _____ în vederea efectuării cercetarii disciplinare prealabile conform art. 251 alin. 2 din Codul Muncii. Vă aducem la cunostinta ca veți fi cercetată disciplinar pentru faptul că __________________ _____________________________________________________________________. . Este pusă în discuție încălcarea prevederilor cuprinse in urmatoarele documente: -        Regulamentului Intern , ________ -        Codul Muncii ______________, -        Fișa postului _______________ Vă informam ca puteți fi îinsoțită de către un reprezentant al salariaților, sau un avocat. Persoana/persoanele împuternicite să efectue